Drveni prozori

/Drveni prozori
Drveni prozori 2017-02-15T17:33:19+00:00

Drveni prozori Beograd | Veranda DOO

Drveni prozori pored osećaja udobnosti i topline, imaju dokazano najviši stepen toplotne i zvučne izolacije od svih materijala. Zbog dobrih termičkih karakteristika drveni prozori se se preporučuju za niskoenergetske objekte „pasivne kuće“.

Drveni prozori za razliku od svih ostalih materijalaima ima sposobnost difuzije pare, drvo “diše”. Višak vlage izbacuju putem difuzije napolje, a kad je u stanu suv vazduh drvo propušta potrebnu vlagu spolja i ubacuje je opet procesom difuzije u prostorije. To se zove “zdrava izmena klime”.

Sertifikovani drveni materijal firme Munchinger iz Nemačke. Okov WINKHOUSE, obično otvaranje (oko vertikalne ose) i ventus (otvaranje oko vertikalne i horizontalne ose), Security okov. Okapnice proizvođača Gutmann, zaptivci firme Dewenter (dupli zaptivni sistem za krilo osigurava idealno zatvaranje). Impregnanti (prozračni) lakovi firme Teknos u širokom spektru boja, garantuju veliku izdržljivost na spoljne i unutrašnje uticaje. Termopani iz sopstvene proizvodnje gabarita 32mm, 36mm, 40mm i 50mm.

Koristi se Kleiberit vodootporno lepilo, grupe opterećenja D4, po standardu DIN EN 204. Zvučna izolacija koja se postiže sa standardnim termopanom je Rw=32-47Db. Kombinacijom drvenih profila 78mm i troslojnog termopana postiže se koeficijent Uw=0.8-1.4 W/m2K.

Nudimo Vam četiri vrste drveta slepljenih profila sa toplotnim koeficijentima:

  • Smreka (čamovina) (Uf-0.99 W\m2K)
  • Meranti (Uf-1.1 W\m2K)
  • Jasen (Uf-1.4 W\m2K)
  • Hrast (Uf-1.4 W\m2K)

U našem programu takođe možete naći pet osnovnih boja drvenih imitacija po Ral-u, koristeći savremene preparate kompanije Teknos namenski za zaštitu dreveta.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save