Guard

Rollplas Guard ProzoriViše bezbednosti

Ovaj prozor odlikuje odlična termoizolacija i sigurnost od lakog ulaska (provale u kući). Pogodan je za zastakljivanje kuća i nižih spratova stambenih i poslovnih objekata, gde postoji velika opasnost od upada samim obijanjem prozora. Ovaj prozor se preporučuje od strane osiguravajućih, i kompanija za zaštitu imovine i lica!

KLJUČNE KARAKTERISTIKE:

  • Toplotna izolacija – Uv – od 1,0 do 1,9 V/m2K
  • Zvučna izolacija – od 34 do 41 dB
  • Trostrano regulirajući okov sa stepenom sigurnosti WK2, saglasno DIN V EN V 1627-1630 (WINKHAUS Nemačka)
  • Čelični profili u PVC profilu za dodatnu izdržljivost
  • Raznolikost boja – foliranje profila u 23 boja, od kojih su 8 konstantno na stanju u magacinu, mogućnost biranja boje po Ral katalogu za PVC sa alu’poklopcem
  • Izbor boja po RAL katalogu za bojenje aluminijumskih profila
  • Solarni faktor – 38% ili 63%
  • Bezbednost Rukohvati – Hoppe Secustik sa dugmetom ili ključem
 • Gas argon – serijski

Guard je kombinacija:

  • PVC profila širina 70 mm, 5-komorni i 6-komora, pvc profila Trocal širine 70 mm, 5-komorni PVC profila TROCAL 88 + širina 88 mm, 6-komora aluminijumskih profila sa termičkim mostom ETEM E- 45 aluminijumskih profila sa termičkim mostom Alumil M11600
 • Termopan debljine 24mm,34mm ili 36mm od visokoenergetskog ili niskoemeisionog stakla 4mm (Guardian Europe), belo laminirano staklo i gas argon. Laminirana stakla mogu da budu sa pokrićem (Niskoemisiona ili Visokoenergetska), što dodatno poboljšava njihovu funkciju.

Rollplas Guard ProzoriPri izradi prozora sa okovom sa visokom stepenom sigurnosti, stavlja se minimum 6 tački zaklučavanja, a njihov broj zavisi od dimenzije krila pri čemu je ta izrada moguća samo za krila sa dvoosnim otvaranjem.Tačke zaključavanja imaju oblik pečurke, što dodatno otežava prinudno otvaranje. Laminirano staklo se proizvodi spajanjem dva sloja običnog stakla ili sa jednim slojem običnog stakla i jednim visokoenergetskog stakla, sa jednim ili duplim plastičnim unutrašnjim slojem. Postoji veliki broj kombinacija laminiranog stakla, a najrasprostranjenije su 3.3.1, 3.3.2, 4.4.1, 4.4.2.5.5.1., 5.5.2., 6.6.1. i 6.6.2.. povezivanje se vrši zagrevanjem do temperature do 70 stepeni celzijusa da bi se uradilo vezivanje. Takav način izrade omogućava središnjem plastičnom sloju da drži stakla vezana čak i posle njihovog lomljenja, dok njegova velika jačina ne dozvoljava razbijanje stakla na velike oštre delove. To je razlog zbog kojeg se laminirano staklo koristi kada postoji povećan rizik od provale sa lomom, preporučuje se za zastakljivanje izloga. Laminirano staklo smanjuje prolazak štetnog UV zračenja, koje dovodi do izbeljivanja boja do skoro 8%, i to ga čini odgovarajućim za zastakljivanje prodavnica sa garderobom.